Meny 0 Klikk & hent
0,-
Søk

Lurer du på om en oppskrift er for vanskelig å strikke ut i fra hva du kan? Eller kanskje du kunne tenke deg et strikketøy hvor du må følge litt ekstra med? Vi har alle forskjellige forutsetninger for ferdighetsnivå og hva vi ønsker å strikke. For å gjøre det enda enklere å velge oppskrifter ut i fra ferdigheter og grad har vi valgt å øke antall vanskelighetsgrader fra 3 til 5. Hver grad har en beskrivelse med eksempler på hvilke teknikker oppskriften kan inneholde.

* Nybegynner
Er du en ny strikker, er dette oppskrifter som kan passe deg. De kan inneholde rett og vrange masker, økninger og fellinger. Du vil finne strikkehjelp videoer på vår YouTube kanal som hjelper deg i gang med oppskrifter i denne vanskelighetsgraden.

** Enkel
Oppskriftene for deg som vil ha det enkelt, men er nysgjerrig på noe mer. De inneholder litt teknikker, som for eksempel økninger, fellinger, kast og vendepinner med german short rows.

*** Middels
Oppskriftene inneholder litt flere teknikker, for eksempel enkle diagram eller mønsterstrikk med to farger.

**** Rutinert
Oppskriftene krever at du har noe erfaring og klarer å holde overblikk på flere ting samtidig, for eksempel at du kan strikke mønster samtidig som du strikker vendepinner.

***** Avansert
Oppskriftene krever at du har overblikk og kontroll over flere ting samtidig. De kan inneholde krevende teknikker, konstruksjoner, eller monteringsarbeid.

De nye vanskelighetsgradene er gjeldende i kolleksjoner som er lansert fra og med 2021. Tidligere ble vanskelighetsgradene delt inn i 3 grader; enkel, middels, avansert. Disse er plassert best mulig i de nye gradene, men på grunn av endringer vil dessverre flere design ha en vanskelighetsgrad som ikke stemmer med de nye beskrivelsene for graden den har. Trenger du hjelp eller har spørsmål om en tidligere vanskelighetsgrad hjelper vi deg veldig gjerne med det. Kontakt oss på mail post@sandnesgarn.no eller ring strikkehjelp (hverdager mellom kl 14 og 15) på telefon nummer (+47) 51608600.

Her finner du alle strikkehjelp videoene våre på YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCTtxDDul_RHJlGN12sTkZ5A/videos

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.