OM OSS

I dag er Sandnes Garn den største produsenten av håndstrikkegarn i Nord-Europa, utstyrt med et av verdens mest moderne spinnerier i en av de eldste fabrikkene i Norge som fremdeles produserer.

I 1888 ble Sandnes Uldvarefabrik stiftet, og en rød teglstensfabrikk ble reist på hedersplass, midt i Sandnes, midt i Vågen. Fabrikken var et tidsvitne til den industrielle revolusjon før den brant ned i 1978, og ble gjenoppbygd mellom bakkar og berg utenfor byen. Det har vært flere eierforhold og flere navneendringer, frem til vi fikk dagens navn som også reflekterer at det ikke lenger kun er ull som går gjennom spinneriet vårt og ut i verden. 

Vi bidrar en hel del til andres strikkeglede med de 14 millioner nøster som årlig forlater fabrikken og begir seg ut i verden. Når de populære garntypene Peer Gynt og Fritidsgarn plukkes opp i en butikk i Oslo, Uppsala, Århus, Helsinki, Reykjavík, New York, Montréal eller Tórshavn, har de tatt reisen fra norske sauer via vasking, karding, spinning, tvinning, hespling, farging og nøsting på fabrikken.

Alle som er med på å skape garnet, dyr og mennesker, blir ivaretatt på beste måte, etter strenge velferdsstandarder og allmenne krav og trivsel – og hygge.

Hos Sandnes Garn tar vi hånd om det meste selv, og er opptatt av å ta ekstra godt vare på kundene våre. Vi holder direkte kontakt med butikker i Skandinavia, og sender dem varer direkte fra fabrikklageret vårt. De mest populære garnsortene har vi som målsetting å alltid ha på lager, i tillegg til en stor bredde av stadige nylanseringer tilpasset markedet. Salgsavdelingen har daglig kontakt med butikker i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Butikker følges opp med besøk fra våre selgere og Sandnes Garn er også tilstede for å vise nye kolleksjoner på messer i Skandinavia.

Island, Tyskland, USA, Canada og Sør-Korea betjenes av grossister.

Designavdelingen vår reiser jevnlig ut for å hente inspirasjon og tar med farger, trender og snitt hjem igjen. Noen ganger inviterer vi med oss internasjonale moteprofiler. Så skapes det også design her som får ringvirkninger der ute i verden. Og slik er vi en del av en dynamisk kreativ dialog som stadig inkluderer flere. I dag strikker alle typer mennesker. Hurra!

Med garnet vi produserer og oppskriftene vi utvikler, legger vi skaperglede rett i hendene på folk. Så følger de oppskriftene til punkt og prikke, eller finner opp noe helt nytt som brått havner i en blogg og setter i gang idéer som blir til nye design og kretsløpet er ikke bare fullstendig, det er også utrolig fint.